2.02.2011

Gezegend Imbolc!

Oorspronkelijk geplaatst op 01-02-2011

In het begin van Februari vieren Nepagans op het noordelijk halfrond het vooruitzicht op de lente tijdens Imbolc. Het is een tijd waar onze voorouders eindelijk vooruit konden kijken naar het einde van de harde wintermaanden. Het is de tijd waar de natuur zich begint te herstellen en de lammetjes weer zichtbaar worden in de velden. Vanuit een tijd vol moeilijkheden konden onze voorouders zich nu oriƫnteren op hun voorraden en kijken hoe ze het hadden gedaan. Misschien konden ze zelfs wel een beetje extra eten vandaag.

Imbolc is traditioneel de dag van de Godin Brighid. De Godin van het huis, van kinderen, van smeden, genezing, inspiratie en het vergaren van kennis. Meer hierover vind je in het 2010 Winter magazine. Daarin beloofde we je ook een gids voor leuke Imbolc activiteiten en omdat er zo veel geweldige pagans aanwezig zijn op het internet die dit al gedaan hebben, laten we hen jou daarin instrueren.


In Wicca mythe is dit de tijd waar de jonge God, geboren tijdens Yule, een stralend jong kind wordt. Zijn Moeder Godin voed hem met haar eigen lichaam. Hij is sterk en groeiend en zo gaat het ook met de aarde.

Mocht je je viering vanImbolc richten op Brighid, weet dan dat haar kleuren rood, wit en groen zijn en dat ze van vuur houdt*. Als je de terugkeer van de lente viert voeg dan geel toe aan de kleurenlijst en zet zaden op je altaar. Kwarts en amber zijn fantastische stenen voor deze heilige dag.

Het is gebruikelijk om tijdens Imbolc alle lampen in huis een paar minuten aan te doen en zo veel mogelijk licht te creƫren in elke kamer. Ik doe dit meestal in de avond wanneer Brighid's vlam langzaam dooft omdat ze het dan het hardst nodig lijkt te hebben.

Of je Imbolc nu viert of niet, je kan het wonder van de terugkerende natuur niet missen. Neem een moment om ervan te genieten; we zijn allemaal verbonden via de giften van de Natuur. Gezegend Imbolc!

*Wees altijd voorzichtig met open vuur en laat nooit een vlam branden zonder toezicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten